Cum să-ți faci un dormitor Feng Shui

Cum să-ți faci un dormitor Feng Shui

Dormitorul este încăperea care trebuie să încurajeze deopotrivă confortul și senzualitatea. Tocmai de aceea a fost inventată tehnica Feng Shui! Află cum să-ți faci un dormitor Feng Shui din articolul următor!

Ce este stilul Feng Shui

Feng Shui este o combinație de principii potrivit cărora armonia mediului în care trăim ne influențează viața. Feng Shui se bazează pe teoria celor cinci elemente de bază – apă, lemn, foc, pământ și apă – care, echilibrate corespunzător, ne aduc bogăție, fericire și longevitate.

Dormitor Feng Shui: câțiva pași simpli

Tehnica Feng Shui a fost creată pentru a-ți încânta privirea și a-ți calma sufletul. Somnul este mai plăcut și mai relaxant într-un dormitor aranjat potrivit principiilor Feng Shui. Acestea te invită într-o atmosferă specială, înzestrată cu un flux de energie pozitivă. Transformarea unei banale camere de dormit într-un adevărat dormitor se poate face aplicând câteva principii Feng Shui simple.

energie pozitiva

Cum trebuie să fie patul pentru un dormitor Feng Shui

Potrivit principiilor Feng Shui, pentru a avea un flux bun de energie, trebuie să îți amenajezi corespunzător dormitorul. Așadar, patul trebuie să fie:

 • ușor accesibil pe ambele parti;
 • din lemn de calitate superioară;
 • dotat cu două noptiere (câte una în fiecare parte);
 • să nu fie poziționat în linie dreapta cu ușa.

dormitor feng shui

Cum trebuie să fie salteaua

Pentru a te odihni bine și a respecta principiile Feng Shui, trebuie să ții cont de mai multe lucruri atunci când îți alegi salteaua. Aceasta trebuie să fie:

 • de calitate superioară;
 • învelită în materiale rafinate;
 • confortabilă, să asigure un somn relaxant și odihnitor.

În plus, cearceafurile pe care le folosești trebuie să fie din fibre naturale, de calitate superioară.

dormitor feng shui saltea

Reguli de urmat pentru o energie pozitivă în dormitor

 1. Renunță la laptop sau telefon! Acestea emit unde care interferează cu energia pozitivă pe care o conferă stilul Feng Shui.
 2. Nu păstra echipamentul de antrenament sau accesoriile pentru sport în dormitor!
 3. Aerisește des încăperea în care dormi, iar dacă temperatura o permite, lasă geamul rabatat pe tot parcursul zilei!
 4. Folosește un filtru de aer de înaltă calitate pe timpul nopții, pentru că încăperea să fie mereu plină de oxigen, iar aerul să fie curățat de praf! Feng Shui nu poate exista dacă aerul din dormitor este încărcat sau poluat.
 5. Renunță la plante dacă ai un dormitor mic! În cazul unei încăperi mai mari, plantele trebuie așezate departe de pat.
 6. Optează pentru un întrerupător care să permită ajustarea treptată a luminozității din dormitor sau pentru o lustră care să ofere mai multe grade de luminozitate. Acestea sunt ideale pentru crearea unei atmosfere intime și relaxante.
 7. Dacă îți plac lumânările parfumate, ai grijă să nu conțină toxine sau produși chimici! Alege lumânări din ceară naturală și arome din natură!
 8. Folosește culori armonioase pentru pereți, din gama “culorilor pielii”. Acestea variază de la alb până la ciocolatiu sau maro închis și contribuie la calitatea timpului de dinainte de somn. Culorile calde sunt liniștitoare și te ajută să te relaxezi și să adormi mai repede.
 9. Decorul este foarte important pentru asigurarea unui flux de energie pozitivă. În ceea ce privește tablourile sau picturile, acestea trebuie să ilustreze aspirațiile sau lucrurile la care visezi în viață. În niciun caz, dormitorul nu trebuie să găzduiască lucrări de artă care ilustrează singurătatea, pentru că imaginile dețin o energie Feng Shui foarte puternică.
 10. Închide toate ușile dormitorului în timpul somnului, indiferent că este vorba despre ușa de la intrare sau de ușile dulapurilor! Asta ajută la menținerea fluxului de energie.
 11. Păstrează curățenia în dulapul din dormitor, întrucât aceasta contribuie la stabilirea senzației de liniște.

Principiiile Feng Shui se pot aplica diferit, în funcție de preferințele fiecăruia în parte. Totuși, indiferent de personalitatea celor care le practică, totul se rezumă la plăcere și visare. Aceste lucruri conduc spre dragoste, vindecare și relaxare.

×
×

Cart

Call Now ButtonComanda Telefonica