Trucuri pentru mentinerea sanatatii oaselor

Oasele noastre se dezvolta pana la aproximativ 20 de ani, insa au nevoie de ingrijire pe parcursul intregii vieti. Daca pana la varsta de 10 ani este de ajuns un aport mare de calciu pentru ca sistemul osos sa fie rezistent, la maturitate trebuie sa avem mare grija atat la alimentatie, cat si la salteaua de pat pe care dormim si la alte obiceiuri care ne afecteaza sanatatea oaselor.

Unul dintre cei mai importanti factori care iti pun in pericol sanatatea sistemului osos este alimentatia gresita. Iata ce iti afecteaza sanatatea oaselor:

  1. Excesul de proteine animale, care distruge calciul din oase.
  2. Cofeina, care creste riscul de fracturi.
  3. Prea multa Vitamina A (peste 3.000 micrograme pe zi), care dubleaza riscul fracturilor pentru ca impiedica absorbtia Vitaminei D in organism.
  4. Excesul de sodiu, care duce la pierderea calciului prin transpiratie.
  5. Taratele de grau, care ingreuneaza retentia calciului in organism. Specialistii recomanda sa fie consumate la distanta de doua ore de la administrarea suplimentelor de calciu.
  6. Alcoolul, in cantitati mai mari de un pahar de vin pe zi.
  7. O cantitate prea mare de carbohidrati, care duce la reducerea densitatii osoase.
  8. Lipsa legumelor si a fructelor, care creste riscul aparitiei osteoporozei.

Pe langa grija pentru alimentatie, somnul este un alt factor care trebuie sa ne preocupe. Specialistii au creat saltele ortopedice, destinate persoanelor care au deja probleme ale coloanei vertebrale, dar care pot fi folosite si de catre cei care vor sa previna deformarea coloanei. Pentru afectiuni ale soldurilor sau ale umerilor, exista saltele mai moi, care contin spuma cu memorie. Acest material copiaza forma corpului si amelioreaza durerile care ar aparea la dormitul pe o parte pe o saltea dura.

Sportul este un factor important in mentinerea sanatatii generale a organismului. Totusi, trebuie sa respectam sfaturile personalului acreditat, pentru ca folosirea necorespunzatoare a unor aparate ne poate pune in pericol sanatatea oaselor.

Call Now ButtonComanda Telefonica
×
×

Cart