Afla de ce sa alegi o saltea din spuma poliuretanica

Saltele din spuma poliuretanica

Oricat de confortabil ar parea patul moale cu arcuri al bunicii la prima vedere, cu siguranta nu vei uita durerile de spate cu care te vei trezi a doua zi sau vanataile produse de arcurile care au sarit in timpul noptii.

Un somn odihnitor necesita o saltea neteda, fie ea moale sau ferma, iar poliuretanul este una dintre cele mai bune alegeri.

(Apasa aici pentru produse)

Saltelele din spuma poliuretanica se gasesc in mai multe variante. Varietatea acestora le face potrivite atat pentru cei care isi doresc un somn odihnitor pe un pat moale, dar si pentru cei care au probleme ale coloanei vertebrale si au nevoie de un suport rigid pentru spate in timpul noptii. Orientativ, in comert se gasesc:

  • saltele din poliuretan moi cu densitatea de circa 20 kg/mc
  • saltele din poliuretan medii din punctul de vedere al rigiditatii, numite si ortopedice, cu densitatea de circa 30 kg/mc
  • saltele din poliuretan dure, numite superortopedice sau medicale, cu densitatea de aproximativ 40 kg/mc

Daca dormi in general pe spate, poti opta pentru o saltea mai rigida, insa daca dormi pe o parte, indicat este sa alegi o saltea din poliuretan care sa fie mai moale, pentru ca soldurile si umerii sa nu amorteasca in timpul somnului.

In ceea ce priveste gorsimea saltelelor din poliuretan, aceasta este, in general, cuprinsa intre 15 si 20 de centimetri, in functie de grosimea placii de poliuretan si de materialul cu care placa este invelita.

De obicei, poliuretanul este protejat de un strat suplimentar care contribuie la reglarea umiditatii si a temperaturii, dar are si rolul de a impiedica aparitia acarienilor, fiind tratat din fabrica in acest sens. Stratul superior al saltelelor din poliuretan contine atat bumbac, fibra sintetica, dar si fibra antialergica.

Care sunt avantajele unei saltele din spuma poliuretanica?

Pe acest tip de saltea nu transpiri in timpul noptii (in conditii normale de somn), deoarece salteaua este permeabila la aer, ceea ce permite pastrarea unei umiditati optime.

Saltelele din spuma poliuretanica satisfac toate gusturile si necesitatile in materie de duritate, ele gasindu-se in diverse variante, de la cele moi la cele medii sau tari. Din acest motiv, saltelele din poliuretan sunt foarte confortabile.

Pozitia corpului in timpul somnului pe o saltea din poliuretan este una sanatoasa, in sensul ca salteaua te mentine la orizontala, evitand ca anumite parti ale corpului sa se scufunde ca in cazul unei saltele din arcuri. De exemplu, o saltea supraortopedica aduce coloana vertebrala in pozitia ei normala, spre deosebire de o saltea cu arcuri, care ii permite sa se deformeze.

Care sunt diferentele dintre o saltea cu arcuri si una din spuma poliuretanica? De ce nu sunt indicate saltelele cu arcuri?

  • Somnul pe o saltea cu arcuri nu este atat de odihnitor pe cat este cel pe o saltea din poliuretan, deoarece pe o saltea din arcuri “te foiesti” fara sa iti dai seama. Acest lucru se intampla deoarece arcurile preseaza articulatiile sau proeminentele corpului, numite “puncte de presiune”.
  • In timpul somnului pe o saltea din arcuri, corpul uman este mentinut printr-o presiune a arcurilor, de jos in sus.
  • Arcurile permit aparitia acarienilor, deoarece structura unei saltele cu arcuri are foarte multe goluri.
  • Durata de viata a unei saltele cu arcuri este mult mai scazuta decat cea a unei saltele din spuma poliuretanica.
  • Arcurile din saltea incep sa se simta la scurt timp de la folosirea saltelei; in schimb, in cazul unei saltele din poliuretan, confortul din timpul somnului ramane acelasi si dupa ani de folosire;
  • Garantia oferita in cazul unei saltele din arcuri este mult mai mica decat cea a unei saltele din spuma poliuretanica.

Pentru a prelungi durata de viata si pentru a-ti mentine salteaua curata, indicat este sa iti cumperi o husa pentru aceasta.

In alegerea saltelei potrivite, nu uita sa tii cont de greutatea ta, de modul de a dormi si de starea de sanatate pe care o ai, in special in ceea ce priveste coloana vertebrala. Poti cere sfatul unui medic inainte de a-ti achizitiona noua saltea.

Call Now ButtonComanda Telefonica
×
×

Cart