Cum păcălim copiii să doarmă singuri este o întrebare pe care și-o pun mulți părinți, mai ales dacă cel mic este deja la grădiniță sau chiar la școală! Există câteva trucuri utile care vă pot ajuta să-l convingeți să doarmă în patul lui, în camera lui. Află mai multe din acest articol!
Cei mici sunt fie capricioși, fie fricoși când vine vorba de dormit singuri. Însă, după o vreme, poate deveni extrem de obositor și deranjant pentru părinți ca cel mic să doarmă cu ei. Există nenumărate cupluri care au ajuns chiar și la divorț din cauza unei astfel de situații!
Cu toate acestea, dacă țineți cont de câteva sfaturi simple, veți reuși să-i convingeți că nu există loc mai frumos de dormit decât camera lor. Acolo se pot desfășura în voie și se pot bucura de intimitate si liniște.
Câteva trucuri despre cum păcălim copiii să doarmă singuri
1. Cunoștințe de psihologia culorilor
Copilul trebuie sa se simtă în largul lui când intră în camera proprie. Informațiile despre psihologia culorilor sunt esențiale, pentru că personalitatea copilului se dezvoltă și în funcție de mediul fizic în care trăiește. Pe lângă armonia dintre cei doi părinți și educația corespunzătoare, decorul joacă și el un rol important.
Modul în care este amenajată camera trebuie să corespundă aspirațiilor lui și felului lui de a fi. Așadar, trebuie să luați în calcul că dormitorul trebuie să fie ca un cârlig care să-l atragă. Aveți grijă atunci când alegeți culorile pereților! De exemplu, un copil timid se poate simți inconfortabil într-o cameră portocalie sau verde aprins. În schimb, aceste culori sunt potrivite pentru un puști energic și foarte creativ. Și aici trebuie să luați în calcul să nu alegeți totuși culori prea stridente. Acestea îi pot crea o stare de agitație înainte de somn.
2. Lenjeria de pat trebuie să fie atractivă
Dacă pentru camera dumneavoastră optați pentru o lenjerie din satin, aceasta nu este o alegere bună pentru patul copiilor. Un cearceaf din bumbac este cea mai înțeleaptă variantă. Și asta pentru că bumbacul este prietenos cu pielea delicată a celor mici. Una dintre cele mai bune variante este o husă cu ioni de argint, care împiedică dezvoltarea microbilor. În plus, este ușor de întreținut și rezistă la un număr mare de spălări. Mai mult, copiii vor fi încântați de lenjeriile de pat cu eroii preferați din desenele animate sau cu personajele la modă, pe care le îndrăgesc cel mai mult. Lenjeriile din bumbac se găsesc în diverse modele și culori și pot fi chiar și personalizate cu imprimeuri vesele. Un plus de distracție în dormitor îi va spori copilului confortul psihic și îi va reduce din teama de a dormi singur.
3. Covorul trebuie să fie pufos și colorat
Cu siguranță nu este o alegere bună să puneți o mochetă simplă sau un covor foarte rafinat în dormitorul copilului. Acestea ar da un aer de sobrietate camerei. Ideal ar fi să fie un covor moale și pufos, care să reducă riscul de lovituri, dacă cel mic se împiedică în timp ce se joacă.
Copilul se vă îndrăgosti de un covor cu o forma neobișnuită, care să ilustreze un animăluț sau un personaj preferat din benzile desenate. Puteți să îl luați pe cel mic cu dumneavoastră atunci când faceți alegerea, pentru a fi siguri că nu dați greș.
4. Salteaua trebuie să fie confortabilă
Salteaua pe care o alegeți pentru patul copilului este esențială în calitatea somnului. Dacă aceasta nu este una de calitate înaltă, cel mic se va răsuci în pat și se va trezi de mai multe ori în timpul nopții. În schimb, o saltea ortopedică adaptată la nevoile corpului său îi va permite să se odihnească bine și să doarmă neîntors. Astfel veți scuti drumurile din dormitorul dumneavoastră până în camera lui, ori de câte ori cel mic vă va striga speriat că a visat urât.