Saltele pat

Livrare gratuită oriunde în România, direct la ușa ta.

SALTELE PAT

Livrare gratuită oriunde în România, direct la ușa ta.​

-50%
499 lei999 lei
-51%
539 lei1,139 lei
-48%
599 lei1,249 lei
-49%
727 lei1,499 lei
-60%
779 lei1,799 lei

Întrebări frecvente

1. Cum alegeți o saltea de pat in funcție de poziție de dormit?

Experții din domeniul sănătății spun că un somn odihnitor este unul dintre cele mai bune metode de a vă îmbunătăți și a vă menține starea de sănătate. Salteaua joacă un rol esențial în modul în care dormim. Cu toate acestea, mulți oameni îi minimizează importanța și continuă să doarmă pe tipuri de saltele paturi care nu le oferă suportul și confortul corespunzător. Un factor decisiv în alegerea de saltele potrivite este poziția de dormit:

a. Persoanele care dorm pe spate

Pun cea mai mare presiune pe coloana vertebrală. Dacă patul este prea moale, mijlocul coloanei se va afunda prea mult, față de partea din jurul umerilor sau a șoldurilor. Astfel, veți dormi într-o poziție curbată, care în timp va duce la disconfort, dureri de spate și chiar afecțiuni.

Pe de altă parte, dacă suprafața este prea fermă, nu vă veți putea acomoda, iar coloana vertebrală va sta ,,dreaptă” într-un mod forțat. În concluzie, persoanele care dorm pe spate au nevoie de saltele ortopedice medii spre ferme ca duritate.

b. Persoanele care dorm o parte

Pun presiune pe punctele proeminente cum sunt umerii și șoldurile. Dacă vă place să dormiți pe laterale, saltelele prea moi nu sunt o alegere bună. Aceste puncte de presiune se vor afunda prea mult în straturi, iar coloana vertebrală se va curba.

Dacă dormiți pe saltele pat mult prea ferme, puteți resimți durere în aceste zone și vă veți mișca de multe ori în timpul nopții, iar asta vă va diminua calitatea somunlui. În concluzie, persoanele care dorm pe o parte trebuie să opteze pentru o saltea pat cu fermitate medie.

c. Persoanele care dorm pe burtă

Pun la fel de multă presiune pe coloana vertebrală ca cele care dorm pe spate. În acest caz, sunt recomandate saltele ortopedice ferme sau foarte ferme, care să le mențină aliniamentul corect al coloanei vertebrale și să nu le creeze o senzație de sufocare atunci când dorm pe partea frontală.

d. Persoanele care dorm în diferite feluri

Se foiesc adesea în timpul somnului și își schimbă poziția. În general, este indicat ca acestea să aleagă o saltea de pat în funcție de cât de mult timp dorm pe o anumită parte. Dacă nu există o poziție principală, o fermitate medie le poate oferi cel mai bun confort. Și asta pentru că aceste persoane au nevoie de saltele de pat care să le faciliteze mișcările din timpul somnului, pentru a nu se trezi în timp ce își schimbă, inconștient, poziția.

2. Cum mențineți salteaua curată?

a. Folosiți o protecție pentru saltea!

Cu toții transpirăm în timpul nopții și eliberăm substanțe. De asemenea, de multe ori lăsăm celule moarte în așternuturi. Toate aceste lucruri pot trece de cearceaf și se pot impregna în saltele pat. Și, odată ce s-a întâmplat asta, este extrem de dificil să curățați și să readuceți salteaua la forma inițială.

Pentru a nu avea astfel de probleme, folosiți o protecție! O husă elastică rezistentă la apă va împiedica murdăria să ajungă până la saltea pat. În plus, este ușor de scos și de spălat.

b. Spălați husa!

Dacă aveți o husa detasabila, așa cum sunt toate husele noastre, vă recomandăm să o spălați odată la 3-4 luni. Puteți face asta acasă, la mașina de spălat, dar și la curățătorie, așa cum este recomandat.

c. Salteaua trebuie să miroase frumos!

Pentru a ține mirosurile neplăcute departe, trebuie să o aerisiți constant. Scoateți lenjeria de pat și deschideți geamurile pentru a aerisi întreaga încăpere.

Dacă vremea este favorabilă, lăsați geamurile deschise preț de câteva ore și apoi puneți o nouă lenjerie.

d. Folosiți lenjeria de pat de calitate

Astfel, veți păstra prospețimea unei saltele. Calitatea cearceafurilor face diferența între un somn neliniștit și o odihnă desăvârșită. În timpul nopții, organismul nostru se relaxează și emană căldură, așadar este esențial să alegem o lenjerie de pat corespunzătoare. Atunci când cearșaful absoarbe căldura, temperatura corpului va crește și vom începe să transpirăm.

e. Rotiți salteaua!

Pe lângă grija pentru curățenia în materie de saltele pat, trebuie să o rotiți în mod regulat la 180°. Asta înseamnă să întoarceți partea pe care dormiți cu capul în cealaltă parte a patului, acolo unde vă așezați picioarele. Indicat este să faceți asta de două ori pe an, dar puteți foarte bine să o rotiți la fiecare trei luni.

Acest lucru vă va ajuta să vă bucurați de același confort ca în prima zi. În plus, vă veți putea bucura de ambele părți ale saltelei în mod egal. Aceasta este o variantă ușoară prin care puteți crește durata de viață a unei saltele.

3. Ce face spuma cu memorie?

Un strat de spumă cu memorie absoarbe greutatea și este moale și confortabil, în același timp. Spuma cu memorie se mulează pe corp, datorită presiunii exercitate și a căldurii emanate. Astfel, distribuie uniform greutatea corporală. Când vă ridicați de pe ea, aceasta revine la forma inițială. Așadar, spuma cu memorie (sau memory foam) este foarte confortabilă și se pliază perfect pe nevoile dumneavoastră. Avantajele spumei cu memorie:

a. Eliberează tensiunea

Spuma cu memorie copiază forma corpului și folosește greutatea și căldura acestuia pentru a-și contura forma. Astfel, nu vei simți presiune în umeri, șolduri sau în zona gâtului. Pentru persoanele care au deja dureri de spate, de articulații sau în zona gâtului, memory foam reduce presiunea din aceste puncte și ameliorează durerile.

b. Ajută la alinierea corectă a coloanei vertebrale

Un alt avantaj al spumei cu memorie este faptul că oferă suport lombar. Atunci când suprafața pe care dormiți se pliază pe curbele naturale ale corpului – așa cum face spuma cu memorie – vă veți putea găsi mult mai ușor o poziție naturală de dormit, care să vă susțină corect coloana vertebrală. Asta înseamnă că vă veți trezi odihniți și nu veți avea dureri de spate în timpul zilei, cauzate de o poziție greșită din timpul somnului.

4. Ce este spuma High Resilience?

Acest strat de spumă poliuretanică rezistentă ajută corpul să stea în poziția naturală în timpul nopții. Spre deosebire de saltele ortopedice cu spumă de memorie, cele cu un strat de spumă High Resilience nu îi permit corpului să se afunde într-un mod nefiresc, ci îl ajută să stea drept. În timpul somnului, elasticitatea acestui strat reduce presiunea din punctele-cheie.

Acest lucru vă va ajuta să nu vă treziți în timpul nopții pentru a vă muta pe cealaltă parte.

De obicei, stratul de spumă High Resilience este folosit ca un strat intermediar care se află imediat după stratul de spumă cu memorie. Specialiștii în saltele paturi folosesc această tehnologie pentru a vă oferi o senzație de relaxare totală. Combinația dintre aceste două straturi vă oferă un confort mult mai sporit față de o saltea pat care conține doar spumă cu memorie.

5. Husă cu ioni de argint: care sunt beneficiile?

Proprietățile antibacteriene împiedică dezvoltarea microorganismelor încă de dinainte ca acestea să apară. Ionii de argint acționează în acest fel pe întreaga durată de viață a saltelei și reduc apariția acestor bacterii cu 99.9%.

Husa detasabila cu ioni de argint creează un mediu curat și igienizat, recomandat pentru persoanele care suferă de alergii sau care au pielea sensibilă. Ionii de argint vă vor oeri o senzație plăcută și nu vă vor afecta starea naturală a pielii.

6. Saltele obișnuite vs. saltele ortopedice

O odihnă corespunzătoare este fundamentală pentru sănătatea noastră, motiv pentru care salteaua pe care ne odihnim joacă un rol esențial.

Dacă ajungeți să vă dați seama că nu vă odihniți suficient sau așa cum trebuie, simțiți somnolență pe parcursul zilei, lipsă de energie sau dureri de cap frecvente, ar trebuie să vă întrebați: salteaua pe care dormiți este cea potrivită? Vă prezentăm ce diferențe există între saltele ortopedice și saltele obișnuite!

În esență, ați putea crede că sunt la fel, însă o saltea ortopedică oferă un plus de susținere zonei lombare și a întregii coloane vertebrale, precum și a gâtului și articulațiilor. Așadar, iată care sunt caracteristicile esențiale ale unei saltele oprtopedice:

 • Sunt antialergice și ajung la dumneavoastră rulate și vidate, ceea ce le protejează împotriva ciupercilor, bacteriilor și altor organisme care pot fi dăunătoare.
 • Sunt foarte silentioase și nu transmit undele de mișcare dintre parteneri, datorită faptului că nu au arcuri, ci sunt alcătuite din straturi de spumă. În plus, vin în diferite dimensiuni care se adaptează perfect la spațiul pe care îl aveți în dormitor. De exemplu, dacă alegeți o saltea de pat 160×200 ar trebui ca aceasta sa fie suficientă pentru un cuplu.
 • Saltelele ortopedice sunt extrem de durabile.
 • Dacă alegeți o astfel de saltea pat, dar care să aibă și un strat de spumă cu memorie, în doar câteva zile veți observa cum aceasta se mulează pe măsură ce se adaptează corpului dumneavoastră.

7. Ce dimensiune să alegeți?

Dimensiunea saltelei este un factor important care influențează calitatea somnului. De exemplu, pentru un copil este recomandată o saltea 90×200. Această saltea este suficient de lată pentru ca cel mic să se poată odihni așa cum trebuie.

Dacă vorbim despre un adult care doarme singur și are nevoie de confort, ideală ar fi o saltea 140×200 sau o saltea 160×200. Dimensiunea Queen oferă spațiul necesar pentru o relaxare corespunzătoare. În plus, este potrivită și pentru cupluri, mai ales în situația în care spațiul nu vă permite să achiziționați una de o dimensiune King, adică o saltea 180×200. Pentru un pat atât de mare aveți cu siguranță nevoie de un dormitor spațios.

Un alt aspect care trebuie luat în calcul atunci când faceți alegerea este înălțimea pe care o aveți. În mod normal, ar trebui să dormiți într-un pat mai lung cu minimum 10cm față de înălțimea dumneavoastră.

8. Ce fermitate să alegeți?

a. Fiți atenți la greutatea corporală!

Atunci când vreți să achiziționați o saltea online, trebuie citiți pe îndelete descrierea produsului. Fie că vă place să dormiți pe o suprafață fermă sau moale, trebuie să țineți cont în primul rând de greutatea pe care o aveți.

De exemplu, o saltea pat medie se poate simți mult prea moale pentru o persoană care cântărește peste 100kg, în timp ce un copil sau o persoană foarte suplă poate percepe aceeași saltea ca fiind mult prea fermă.

Cel mai bine este să consultați grila noastră de fermitate a fiecărei saltele în parte, care se regăsește în partea de jos a paginii de produs.

b. Fiți atenți la poziția de dormit!

Așa cum am menționat anterior, un alt factor decisiv este poziția în care dormiți:

 • Persoanele care dorm pe spate au nevoie de o saltea medie spre fermă, care să le susțină corect coloana vertebrală și să împiedice scufundarea părții mediane a corpului în straturi.
 • Persoanele care dorm pe o parte au nevoie de o saltea de o fermitate medie, care să le susțină curbura naturală a corpului. Aceasta nu va pune presiune pe umeri și șolduri, astfel că nu veți simți tensiune în acele zone în timpul nopții.
 • Persoanele care dorm pe burtă au cu siguranță nevoie de o saltea fermă, pentru a evita o curbură mult prea tensionată a coloanei vertebrale, atunci când abdomenul și șoldurile se scufundă în saltea.

9. Cum desfaceți salteaua Sleepline?

Produsele Sleepline se livrează până la ușa dumneavoastră și ajung rulate și vidate. Dacă vă așteptați ca salteaua să fie transportată în forma ei finală, așa cum era tradițional, nu trebuie să vă speriați! Indiferent că este vorba despre o saltea pat dubla sau despre orice altă dimensiune din gama noastră, aceasta va reveni ușor – ușor la forma și dimensiunea normală. Iată cum:

 • Așezați salteaua pe pat sau în locul în care vă doriți să o puneți!
 • Aveți puțină răbdare, pentru că există câteva lucruri esențiale de care trebuie să țineți cont!
 • În primul rând, desfaceți cu mare grijă folia protectoare! Nu utilizați lame fine sau alte obiecte tăioase care ar putea deteriora salteaua!
 • După ce o desfaceți din ambalajul original, așteptați aproximativ 8-10 ore înainte să vă așezați pe ea. Chiar dacă pare că în doar câteva minute salteaua a revenit la forma normală, nu este indicat să vă odihniți pe ea în primele ore. Acest lucru este valabil indiferent dacă vorbim despre saltele pat ieftine sau despre saltele premium, cum sunt cele de la Sleepline.
 • Odată ce veți desface salteaua din ambalajul ei special așa cum v-am explicat mai sus și veți aștepta să fie gata de utilizare, veți avea parte de o odihnă perfectă!