saltele pat livrare

Saltele cu Livrare gratuită

Livrare gratuită, oriunde în România, fără taxe suplimentare, direct la ușa ta.

saltele pat livrare

Livrare gratuită

Întrebări frecvente

Experții din domeniul sănătății spun că un somn odihnitor este unul dintre cele mai bune metode de a vă îmbunătăți și a vă menține starea de sănătate. Salteaua joacă un rol esențial în modul în care dormim. Cu toate acestea, mulți oameni îi minimizează importanța și continuă să doarmă pe tipuri de saltele care nu le oferă suportul și confortul corespunzător. Un factor decisiv în alegerea de saltele potrivite este poziția de dormit:

Persoanele care dorm pe spate pun cea mai mare presiune pe coloana vertebrală. Dacă patul este prea moale, mijlocul coloanei se va afunda prea mult, față de partea din jurul umerilor sau a șoldurilor. Astfel, veți dormi într-o poziție curbată, care în timp va duce la disconfort, dureri de spate și chiar afecțiuni. Pe de altă parte, dacă suprafața este prea fermă, nu vă veți putea acomoda, iar coloana vertebrală va sta ,,dreaptă” într-un mod forțat. În concluzie, persoanele care dorm pe spate au nevoie de saltele super ortopedice medii spre ferme ca duritate.

Persoanele care dorm pe o parte pun presiune pe punctele proeminente cum sunt umerii și șoldurile. Dacă vă place să dormiți pe laterale, saltelele prea moi nu sunt o alegere bună. Aceste puncte de presiune se vor afunda prea mult în straturi, iar coloana vertebrală se va curba. Dacă dormiți pe saltele pat mult prea ferme, puteți resimți durere în aceste zone și vă veți mișca de multe ori în timpul nopții, iar asta vă va diminua calitatea somunlui. În concluzie, persoanele care dorm pe o parte trebuie să opteze pentru o saltea pat cu fermitate medie.

Persoanele care dorm pe burtă pun la fel de multă presiune pe coloana vertebrală ca cele care dorm pe spate. În acest caz, sunt recomandate saltele de pat ferme sau foarte ferme, care să le mențină aliniamentul corect al coloanei vertebrale și să nu le creeze o senzație de sufocare atunci când dorm pe partea frontală.

Persoanele care dorm în diferite feluri se foiesc adesea în timpul somnului și își schimbă poziția. În general, este indicat ca acestea să aleagă o saltea de pat în funcție de cât de mult timp dorm pe o anumită parte. Dacă nu există o poziție principală, o fermitate medie le poate oferi cel mai bun confort. Și asta pentru că aceste persoane au nevoie de saltele de pat care să le faciliteze mișcările din timpul somnului, pentru a nu se trezi în timp ce își schimbă, inconștient, poziția.

Folosiți o protecție pentru saltele! Cu toții transpirăm în timpul nopții și eliberăm substanțe. De asemenea, de multe ori lăsăm celule moarte în așternuturi. Toate aceste lucruri pot trece de cearceaf și se pot impregna în saltele. Și, odată ce s-a întâmplat asta, este extrem de dificil să curățați și să readuceți salteaua la forma inițială. Pentru a nu avea astfel de probleme, folosiți o protecție! O husă elastică rezistentă la apă va împiedica murdăria să ajungă până la saltea pat. În plus, este ușor de scos și de spălat.

Spălați husa! Dacă aveți o husa detasabila, așa cum sunt toate husele noastre, vă recomandăm să o spălați odată la 3-4 luni. Puteți face asta acasă, la mașina de spălat, dar și la curățătorie, așa cum este recomandat.

Salteaua trebuie să miroase frumos! Pentru a ține mirosurile neplăcute departe, trebuie să o aerisiți constant. Scoateți lenjeria de pat și deschideți geamurile pentru a aerisi întreaga încăpere. Dacă vremea este favorabilă, lăsați geamurile deschise preț de câteva ore și apoi puneți o nouă lenjerie.

Alegeți o lenjerie de pat de calitate! Astfel, veți păstra prospețimea unei saltele. Calitatea cearceafurilor face diferența între un somn neliniștit și o odihnă desăvârșită. În timpul nopții, organismul nostru se relaxează și emană căldură, așadar este esențial să alegem o lenjerie de pat corespunzătoare. Atunci când cearșaful absoarbe căldura, temperatura corpului va crește și vom începe să transpirăm.

Rotiți salteaua! Pe lângă grija pentru curățenia în materie de saltele pat, trebuie să o rotiți în mod regulat la 180°. Asta înseamnă să întoarceți partea pe care dormiți cu capul în cealaltă parte a patului, acolo unde vă așezați picioarele. Indicat este să faceți asta de două ori pe an, dar puteți foarte bine să o rotiți la fiecare trei luni. Acest lucru vă va ajuta să vă bucurați de același confort ca în prima zi. În plus, vă veți putea bucura de ambele părți ale saltelei în mod egal. Aceasta este o variantă ușoară prin care puteți crește durata de viață a unei saltele.

Un strat de spumă cu memorie absoarbe greutatea și este moale și confortabil, în același timp. Spuma cu memorie se mulează pe corp, datorită presiunii exercitate și a căldurii emanate. Astfel, distribuie uniform greutatea corporală. Când vă ridicați de pe ea, aceasta revine la forma inițială. Așadar, spuma cu memorie (sau memory foam) este foarte confortabilă și se pliază perfect pe nevoile dumneavoastră. Avantajele spumei cu memorie:

Eliberează tensiunea: spuma cu memorie copiază forma corpului și folosește greutatea și căldura acestuia pentru a-și contura forma. Astfel, nu vei simți presiune în umeri, șolduri sau în zona gâtului. Pentru persoanele care au deja dureri de spate, de articulații sau în zona gâtului, memory foam reduce presiunea din aceste puncte și ameliorează durerile.

Ajută la alinierea corectă a coloanei vertebrale: un alt avantaj al spumei cu memorie este faptul că oferă suport lombar. Atunci când suprafața pe care dormiți se pliază pe curbele naturale ale corpului – așa cum face spuma cu memorie – vă veți putea găsi mult mai ușor o poziție naturală de dormit, care să vă susțină corect coloana vertebrală. Asta înseamnă că vă veți trezi odihniți și nu veți avea dureri de spate în timpul zilei, cauzate de o poziție greșită din timpul somnului.

Acest strat de spumă poliuretanică rezistentă ajută corpul să stea în poziția naturală în timpul nopții. Spre deosebire de saltele spumă memorie, cele cu un strat de spumă High Resilience nu îi permit corpului să se afunde într-un mod nefiresc, ci îl ajută să stea drept. În timpul somnului, elasticitatea acestui strat reduce presiunea din punctele-cheie. Acest lucru vă va ajuta să nu vă treziți în timpul nopții pentru a vă muta pe cealaltă parte.

De obicei, stratul de spumă High Resilience este folosit ca un strat intermediar care se află imediat după stratul de spumă cu memorie. Specialiștii în saltele pat folosesc această tehnologie pentru a vă oferi o senzație de relaxare totală. Combinația dintre aceste două straturi vă oferă un confort mult mai sporit față de o saltea pat care conține doar spumă cu memorie.

Proprietățile antibacteriene împiedică dezvoltarea microorganismelor încă de dinainte ca acestea să apară. Ionii de argint acționează în acest fel pe întreaga durată de viață a saltelei și reduc apariția acestor bacterii cu 99.9%.

Husa detasabila cu ioni de argint creează un mediu curat și igienizat, recomandat pentru persoanele care suferă de alergii sau care au pielea sensibilă. Ionii de argint vă vor oeri o senzație plăcută și nu vă vor afecta starea naturală a pielii.

Dimensiunea saltelei este un factor important care influențează calitatea somnului. De exemplu, pentru un copil este recomandată o saltea 90×200. Această saltea este suficient de lată pentru ca cel mic să se poată odihni așa cum trebuie.

Dacă vorbim despre un adult care doarme singur și are nevoie de confort, ideală ar fi o saltea 140×200 sau o saltea 160×200. Dimensiunea Queen oferă spațiul necesar pentru o relaxare corespunzătoare. În plus, este potrivită și pentru cupluri, mai ales în situația în care spațiul nu vă permite să achiziționați una de o dimensiune King, adică o saltea 180×200. Pentru un pat atât de mare aveți cu siguranță nevoie de un dormitor spațios.

Un alt aspect care trebuie luat în calcul atunci când faceți alegerea este înălțimea pe care o aveți. În mod normal, ar trebui să dormiți într-un pat mai lung cu minimum 10cm față de înălțimea dumneavoastră.

×
×

Cart

Call Now ButtonComanda Telefonica