Salteaua potrivită pentru dureri de spate

saltea dureri spate

Durerile de spate sunt din ce în ce mai fecvente, mai ales în vremurile noastre, când petrecem tot mai mult timp la birou, așezați pe scaun. Pe lângă sedentarism, calitatea somnului este un factor decisiv pentru persoanele care se confruntă cu astfel de probleme. Așadar, este esențial să alegi salteaua potrivită pentru dureri de spate. Iată cum poți să eviți sau să ameliorezi aceste neplăceri din articolul următor!

Cât de important este somnul

Pe lângă grija de a nu deveni sedentari, calitatea somnului este un alt factor care trebuie să ne preocupe. Poziția în care corpul nostru se odihnește în timpul nopții este esențială când vine vorba despre dureri de spate, șolduri sau umeri. Și asta pentru că punem foarte multă presiune pe articulații în timpul zilei. Așadar, noaptea trebuie să fie perioada în care acestea revin în pozițiile naturale. Acest lucru nu este posibil dacă dormim în poziții nefirești sau pe materiale de proastă calitate.

dureri de spate

Problemele medicale grave ale sistemului osos, cum sunt afecțiunile vertebrelor sau intervențiile chirurgicale la coloana vertebrală, duc inevitabil la dureri de spate. De aceea este extrem de important să ții cont că poziția din timpul somnului trebuie să fie una cât mai apropiată de cea normală. Așadar, trebuie să ai în vedere că o saltea de calitate este o investiție pe termen lung. Aceasta îți va asigura un somn liniștit, va contribui la ameliorarea durerilor și te va scuti de complicații.

Salteaua potrivită pentru dureri de spate

Specialiștii au creat saltele ortopedice, destinate persoanelor care au deja probleme ale sistemului osos. De exemplu, pentru afecțiunile șoldurilor sau ale umerilor, este recomandată o saltea cu o duritate medie. Aceasta conține spumă cu memorie care se pliază pe forma corpului. Astfel se evită durerile care apar atunci când dormi pe o parte. Dacă ai folosi o saltea dură, șoldurile și umerii ar fi cei care ți-ar susține greutatea în timpul nopții. Iar acestea sunt punctele care trebuie protejate. În schimb, în cazul problemelor severe de spate, se recomandă o saltea 160×200 mai fermă. Aceasta îți va menține coloana vertebrală într-o poziție dreaptă pe tot parcursul nopții. Dacă nu ești obișnuit să dormi pe o saltea atât de fermă, poți alege una care să aibă deasupra un strat fin de spumă de memorie. Acesta va oferi un plus de confort.

durere spate noaptea

Tehnologia a evoluat, iar acum există saltele din spumă poliuretanică profilată în mai multe zone. Acestea oferă un suport ideal pentru întregul corp, pentru că se adaptează la forma lui. Citește mai multe despre salteaua BioGreen profilata în 7 zone.

Alți factori importanți

Oasele noastre se dezvoltă până la aproximativ 20 de ani. Așadar, în perioada copilăriei și a adolescenței, un aport mare de calciu este suficient pentru ca sistemul osos să fie rezistent. La maturitate însă, trebuie să avem mare grijă atât la mișcarea din timpul zilei, odihna din timpul nopții, calitatea saltelei, precum și alte obiceiuri nesănătoase care ne afectează sănătatea oaselor.

Nu uita cât de important este sportul în menținerea sănătății generale a organismului! Fii foarte atent totuși, dacă știi că suferi de o afecțiune a sistemului osos sau articular! Respectă sfaturile medicilor și ale antrenorilor specializați! Folosirea necorespunzătoare a unor aparate îți poate agrava condiția medicală pe care o ai.

saltea discopatie lombara

Pe lângă patologiile care duc la dureri de spate, și stilul de viață ne influențează enorm sănătatea sistemului osos. Surprinzător sau nu, și alimentația joacă un rol de bază.

Iată la ce trebuie să fii atent!

  • excesul de proteine animale distruge calciul din oase;
  • cofeina crește riscul de fracturi;
  • prea multa Vitamina A (peste 3.000 micrograme/zi) dublează riscul de fracturi, pentru că împiedică absorbția Vitaminei D;
  • excesul de sodiu duce la pierderea calciului prin transpirație;
  • tărâțele de grâu îngreunează absorbția calciului în organism;
  • alcoolul, în cantități mai mari de un pahar de vin pe zi, poate duce la osteoporoză;
  • o cantitate prea mare de carbohidrați duce la reducerea densității osoase;
  • lipsa legumelor și a fructelor creste riscul apariției osteoporozei.

Chiar dacă uneori achiziția unei saltele de calitate poate părea o investiție scumpă, gândește-te că este o investiție pe termen lung și nimic altceva nu este mai important decât sănătatea ta! Când vine vorba despre menținerea sănătății sistemului osos, prețul nu ar trebui să fie factorul decisiv. Consultă ofertele noastre de saltele ortopedice!