Ce este spuma cu memorie: pro și contra

Ce este spuma cu memorie: pro și contra

Spuma cu memorie se află în topul preferințelor celor care își doresc o saltea confortabilă care să le ofere un somn odihnitor. Iată tot ce trebuie să știi despre ce este spuma cu memorie și care sunt avantajele pe care ți le aduce o saltea memory foam din acest articol!

Ce este spuma cu memorie

Acest material cunoscut și sub denumirea de spumă vâscoelastică este produs din spumă poliuretanică moale. Spuma cu memorie a fost creată de NASA la mijlocul anilor ’60. Scopul inițial era de a-i ajuta pe astronauți. Aceștia suportau mai ușor presiunea extremă cu care se confruntau la părăsirea atmosferei Pământului, precum și la reîntoarcerea pe Terra. Potențialul uriaș de utilizare a spumei cu memorie în alte produse a fost imediat descoperit. Așa se face că acum materialul este folosit în saltele, perne și toppere.

Spuma cu memorie: pro și contra

1. Naturalețea

Unul dintre cele mai controversate aspecte despre care se vorbește este cât de natural este acest material. În ciuda numeroaselor argumente care ar putea fi aduse în favoarea materialelor bio, nu există nicio combinație de materii prime 100% naturale care să ofere beneficiile pe care le are o saltea din spumă cu memorie. Unul dintre cele mai mari este că împiedică dezvoltarea acarienilor, întrucât aceste organisme nu trăiesc pe materiale artificiale. Așadar, de cele mai multe ori, o saltea cu memorie este hipoalergenica. Asta le transformă în saltele perfecte pentru persoanele care suferă de alergii sau sunt predispuse la astm alergic.

2. Dureri de spate, umeri și șolduri

Cel mai mare avantaj pe care îl oferă o saltea din spumă cu memorie este că se adaptează perfect la forma corpului. Asta îi permite sistemului muscular să se relaxeze într-o poziție firească. Astfel, nu se va pune presiune pe șolduri atunci când dormiți pe o parte, iar coloana vertebrală va sta dreaptă. Cei care au încercat pentru prima data o saltea memory foam susțin că durerile lombare și de șolduri li s-au ameliorat încă din prima noapte.

dureri spate

 3. Mișcările resimțite

Spuma cu memorie folosește căldura corpului pentru a se înmuia. Așadar, atunci când vă așezați confortabil, salteaua se va deforma și se va plia perfect pe forma corpului dumneavoastră. Acest lucru oferă un sprijin remarcabil și foarte mult confort. Odată ce presiunea este îndepărtată, spuma vâscoelastică va reveni încet la forma inițială. În timp, veți simți că patul devine din ce în ce mai confortabil și parcă își va ,,aminti” poziția optimă în care să dormiți. De aici vine și denumirea populară de spumă ,,cu memorie”. Această caracteristică este esențială mai ales pentru un pat dublu, pentru că împiedică transmiterea undelor către partenerul de somn, atunci când vă răsuciți în pat.

partenerul de somn

4. Căldura

Mulți dintre cei care se întreabă ce este spuma cu memorie se gândesc că aceasta va rămâne mereu modelată în funcție de forma corpului. Nimic mai fals! Spuma cu memorie preia temperatura corpului dumneavoastră și o menține atât timp cât sunteți așezat. Acest lucru este de mare folos mai ales în timpul iernilor. Imediat după ce vă ridicați din pat, ea începe să se răcească și să revină la forma inițială. Materialul se aerisește cu rapiditate, astfel că o saltea memory foam este alegerea potrivită și pentru anotimpul cald.

5. Dependența

Există credința că oamenii care se obișnuiesc cu o saltea din spumă cu memorie nu mai reușesc să se odihnească atunci când își schimbă locul în care dorm. Aici intervine însă termenul de confort – și anume, odată obișnuit cu un anumit grad de confort în timpul somnului, corpul nu mai vrea să se obișnuiască cu alt tip de saltea, de exemplu cu o saltea clasică, pe arcuri.

Iată toată gama de saltele din spumă cu memorie!

×
×

Cart

Call Now ButtonComanda Telefonica