Îți e poftă de plăcintă cu mere? iată de ce nu e bine să o mănânci în pat!

placinta cu mere

În timpul pandemiei, ne-am obișnuit să stăm în casă zile la rând. Iar unul dintre obiceiurile pe care le-am adoptat în viața de zi cu zi este acela de a lucra din pat. Prin urmare, atunci când ni se face foame, avem adesea tendința de a ne aduce inclusiv farfuria cu mâncare în pat. Însă este acesta un obicei bun?

Așadar, haideți să analizăm care sunt consecințele mâncatului în pat! Pe lângă o senzație de bunăstare de moment, dacă se repetă constant, acest obicei ar putea avea efecte negative pe termen lung. De exemplu, poziția greșită în timpul mâncatului ar putea să ne modifice digestia. De aici mai departe mai rămâne doar un pas până la declanșarea sau agravarea anumitor tulburări de alimentație.

De obicei, când mâncăm în timp ce stăm culcați, facem și alte lucruri. Cum ar fi să ne uităm la televizor sau să citim, așa că pierdem din vedere cât de mult consumăm și viteza cu care mâncăm – mai ales dacă alegem deserturi, cum este prăjitura cu mere sau prajitura tosca. Fără îndoială, dacă nu ținem cont de cantitatea pe care o mâncăm, acest lucru va avea un impact asupra greutății corporale. Iată o serie de recomandări! După ce le vei citi cu atenție, vei putea decide corect care este cel mai bun loc în care să mănânci!

De ce să nu mănânci în pat

1. Dacă suferi de reflux gastroesofagian, este important să știi că mâncatul culcat îți poate accentua considerabil simptomele. Nu mai vorbim de faptul că dacă mănânci o plăcinta cu mere delicioasă vei pierde șirul caloriilor! În acest registru, ține cont că mâncatul mai încet te poate ajuta să te simți sătul. Dacă mănânci în pat, în timp ce te uiți la un film, este posibil să consumi mai multe alimente decât ai avea nevoie, în mod normal. Asta înseamnă o creștere a numărului de calorii, ceea ce duce, inevitabil, la îngrășare.

2. Deși o postură proastă nu afectează în mod direct digestia imediat, este posibil ca mâncatul în poziție culcat să o încetinească. La fel ca mâncatul în picioare, dacă mănânci în pat, este posibil să ai o serie de efecte adverse. Printre acestea se numără scăderea fluxului sanguin în intestin, ceea ce va duce la îngreunarea digestiei și poate provoca chiar și o indigestie. De asemenea, crește probabilitatea de maldigestie a carbohidraților și, odată cu aceasta, poți ajunge la balonare. Dacă totuși alegi să mănânci în pat, este recomandat să faci o plimbare după ce ți-ai făcut siesta, mai ales dacă ai un tranzit intestinal lent.

Ce poți face, totuși, dacă nu te poți abține?

mic dejun in pat

1. Este important să ne concentrăm complet atenția asupra actului de a mânca și să nu ne gândim la altceva. Așadar, dacă alegi să mănânci în pat, uită de atribuțiile pe care le ai și lasă telefonul mobil deoparte! Până la urmă, important este să te simți bine, însă nu e cazul să exagerezi cu acest obicei! În plus, ai grijă să nu stai întins, ci într-o poziție care să faciliteze digestia.

2. Mâncatul împreună, din aceeași farfurie, este ideal, mai ales dacă mâncați în cuplu, în pat. În acest fel vă veți putea regla porțiile și vă veți putea bucura de o conversație bună. Totul, în timp ce vă bucurați de un mic dejun în intimitatea dormitorului vostru.

Așadar, cu siguranță îți vei dori să mai trișezi din când în când. Și asta pentru că una dintre micile satisfacții pe care le avem este tocmai să mâncăm în pat. Cine nu i-a cerut partenerului să îi aducă micul dejun în pat? Sau cine nu a avut plăcerea nevinovată de a mânca popcorn sau plăcinta cu mere în canapea? Așadar, chiar dacă există o serie de motive pentru care să nu mănânci în pat, există și câteva soluții. Totul, pentru a evita să-ți murdărești salteaua sau așternuturile, iar dormitorul tău să nu se transforme într-o bucătărie ambulantă.

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Însă micul dejun de sâmbătă nu este același cu cel dintr-o zi de muncă, din timpul săptămânii, și știm cu toții asta. Așadar, un ritual foarte plăcut în zilele de weekend este să iei micul dejun în pat. Dar una dintre marile neplăceri este să îți murdărești lenjeria sau să ai pete pe saltea.

Cum să-ți protejezi salteaua dacă mănânci în pat

Iata cateva sfaturi pentru a te bucura de acest mic moment special și a te asigura că salteaua ta rămâne curată!
1. Alege o tavă suficient de mare, pe care să încapă atât farfuria, cât și tacâmurile, dar și șervețelul! Uneori facem greșeala de a folosi o tavă mai mare sau mai mică decât este necesar, pentru a servi micul dejun. Inevitabil, vom vărsa freshul de portocale sau vom da mâncare pe saltea. Utilizarea unei tăvi speciale pentru servitul micului dejun în pat este o modalitate bună de a preveni murdărirea așternuturilor. Dacă nu ai o astfel de tavă, poți încerca să pui farfuria sau bolul pe un suport pentru laptop.

2. Folosește o față de masă sau o mușama, pentru a evita pătarea saltelei! Chiar dacă mâncatul în pat este o idee romantică, ideal ar fi să nu îți murdărești așternuturile. Așadar, ideal este să așezi o față de masă peste pătură sau plapumă. Această față de masă nu trebuie să fie una specială, ci pur și simplu una pe care o folosești chiar pentru masa din sufragerie. Dacă estetica este forte importantă pentru tine, alege una în culori neutre sau nude, pentru a crea și mai multă atmosferă pentru micul dejun special. Dacă totuși mâncarea trece și prin acest strat de protecție, schimbă fețele de pernă și cearcesaful și bagă-le imediat la spălat, la temperaturi medii spre înalte! Doar în acest fel vei reuși să distrugi germenii și să te bucuri de așternuturi cu miros de prospețime!

3. Protejează-ți salteaua cu o husă specială! Cel mai bun mod de a pregăti micul dejun în pat este să-l faci să pară cât mai natural. Deși este adevărat că folosirea unei tăvi bune va fi de mare ajutor, cel mai important lucru este să ai o husă impermeabilă. Dacă nu vrei ca salteaua ta să fie expusă la eventuale daune, cel mai sigur este să folosești o husa protectoare. Aceasta te va asigura că salteaua ta va rămâne intactă, chiar dacă îți vei murdări cearșaful sau plapuma, indiferent dacă mănânci omletă sau plăcinta cu mere!

În concluzie, o mică plăcere nevinovată nu ar trebui să fie o problemă, dacă o faci din când în când. Ai grijă, însă, că saltelele pot fi o sursă majoră de bacterii și microbi. Aceste microorganisme se acumulează din cauza particulelor de tegument și resturilor de alimente. Așadar, pentru că e foarte dificil să speli salteaua, cel mai bine este să folosești o husă lavabilă. În plus, pentru a reduce riscurile de infestare, este indicat să îți aspiri salteaua la un interval regulat de timp.

Așadar, există nenumărate discuții despre mâncatul în pat. Multe persoane recomandă acest lucru, pe când altele sunt complet împotrivă. Și asta pentru că încăperea în care dormi nu ar trebuiconfundată cu bucătăria. Până la urmă, totul ține de propriul confort! Și nu uita! pentru a lua un mic dejun fără griji în pat, cel mai bine este să îți protejezi salteaua!