10 piese de nelipsit din mobila dormitor

mobila dormitor

Descoperă în acest articol care sunt cele mai bune idei pentru decorarea dormitorului tău! Găsește stilul potrivit pentru tine! Află care sunt culorile și mobilierul care îți reprezintă cel mai bine personalitatea, pentru ca dormitorul să devină cel mai intim colț al casei tale!

Dormitorul este spațiul cel mai intim din casa noastră. Această cameră este locul în care intrăm atunci când vrem să ne relaxăm. De asemenea, este spațiul în care ne începem ziua. Așadar, trebuie să-l păstrăm ordonat, pentru a reuși să avem parte de cel mai înalt grad de confort posibil. Din acest motiv, este esențial să avem un mobilier care să fie atât funcțional, cât și frumos. Toate acestea contribuie la crearea unei atmosfere plăcute.

Decorarea dormitoarelor noastre capătă o importanță pe care nu o avea înainte. Întotdeauna acordăm o atenție deosebită modului în care ne amenajăm spațiile ,,publice” ale casei, cum ar fi holul de la intrare, bucătăria sau livingul. Acestea sunt încăperile pe care le vor vedea oaspeții noștri. Pe de altă parte, dormitorul a fost mult timp considerat a fi un spațiu privat. Prin urmare, a fost mai puțin îngrijit și adesea neglijat în ceea ce privește decorarea. Era de ajuns să avem câteva lucruri de bază: un pat, două noptiere, un dulap dormitor și poate un televizor și o comodă. În zilele noastre, avem mult mai multă grijă de modul în care ne amenajăm dormitorul, de culorile pe care le alegem pentru pereți, de mobilier și de lenjeria de pat. De asemenea, am început, ușor, ușor, să încorporăm și alte corpuri de mobilier, care îi conferă camerei mai multă personalitate.

În ceea ce privește stilul, poți cumpăra toate piesele de mobilier ,,asortate”, care să se potrivească la design și culoare unele cu altele. Pe de altă parte, poți să te joci cu stiluri diferite pentru fiecare piesă în parte. Astfel, vei crea un amestec foarte interesant.

În continuare, îți prezentăm 10 idei care îți vor fi de mare folos! Așadar, care sunt acele piese indispensabile atunci când îți cumperi mobila dormitor?

1. Patul

pat dormitor

Primul și cel mai important dintre toate obiectele pe care le putem avea în dormitoare este patul. Acesta este locul în care ne vom relaxa și ne vom odihni, atât fizic, cât și psihic. Așadar, patul este, fără îndoială, piesa de mobilier din dormitor în jurul căreia gravitează restul mobilierului.

Fii atent la amplasarea patului, astfel încât să nu ocupe prea mult spațiu în cameră! Zona în care se află patul trebuie să permită amplasarea unei noptiere sau două, în lateralele acestuia. În plus, trebuie să ai în vedere ca salteaua să fie de bună calitate, pentru a avea parte de un somn liniștit.

Alegerea unei lenjerii de pat frumoase ne va ajuta să ne delectăm vizual, pentru că și culorile poartă un rol esențial în starea noastră de bine. Imprimeurile sau modelele lenjeriei de pat trebuie să se încadreze în stilul pe care vrei să-l urmezi. De exemplu, dacă îți place stilul minimalist, poți opta pentru un cearșaf și niște fețe de pernă într-o singură culoare. Dacă îți dorești un spațiu mai primitor, alege o lenjerie de pat colorată sau cu modele cu flori.

2. Sertarele

Aproape toată lumea se confruntă cu problema spațiului. O soluție eficientă și foarte la îndemână sunt sertarele de pat. Spre deosebire de comode, acestea au o capacitate de stocare mai mare, ceea ce le face foarte utile pentru depozitarea lenjeriei de pat, a pernelor, pilotelor și a altor obiecte pe care nu le putem păstra în sertarele mici.

3. Dulapurile

dulap dormitor

Dacă dulapurile și comodele nu sunt pe placul tău și preferi stilul minimalist, îți poți monta un dulap dormitor de tip dressing pe unul dintre pereți. De preferat, acesta ar trebui amplasat în laterala patului. Acesta poate fi făcut la comandă, astfel încât îți poți aranja toate hainele și accesoriile exact așa cum îți dorești. Acesta este un avantaj major, pentru că îți poți distribui sertarele și spațiul de depozitat hainele de iarnă astfel încât să îți optimizezi spațiul. Iar cu ajutorul unor uși glisante, acest dulap va părea impecabil, indiferent de cât de multă dezordine este înăuntrul lui. În acest fel, dormitorul va părea mereu ordonat.

4. Noptierele

dormitoare

Noptierele sunt unele dintre elementele de bază din mobila dormitor. Ele ne permit să avem la îndemână lucrurile de care putem avea nevoie în timpul nopții, dar ajută foarte mult și în ceea ce privește decorul. Pe ele se pot amplasa lămpi, care sunt elemente indispensabile ale unui dormitor. Sfatul specialiștilor este să alegi noptiere de aceeași culoare ca patul și, în limita posibilităților, făcute din același material. Astfel, va părea că ai achiziționat un set format din pat și noptiere, ca într-o cameră de hotel.

5. Comoda

Comodele sunt piese de mobilier foarte practice și funcționale, extrem de utile în dormitor. Dacă alegi să îți pui un televizor în dormitor, comoda poate servi drept suport pentru acesta. În plus, în sertarele ei îți poți depozita hainele subțiti, cum sunt tricourile sau pantalonii scurți sau lenjeria intimă. Sfatul specialiștilor în design interior este să optezi pentru o comodă prinsă în perete. Pe lângă aspectul elegant pe care îl are, vei putea face cu ușurință curățenie sub ea.

6. Jilțul

dormitoare

În dormitoare, nu doar ne odihnim, ci și citim, ne uităm la televizor sau chiar luăm micul dejun. Așadar, trebuie să ne adaptăm dormitorul și să cream atmosfera potrivită pentru fiecare dintre aceste situații. Un colț de lectură este ideal în decorarea unui dormitor. Dacă nu ai suficient spațiu, un leagăn suspendat sau un hamac ar putea fi alegerea perfectă pentru a te bucura de momentele de liniște.

7. Biroul

dulap dormitor

Dacă trebuie să lucrezi în dormitor, încearcă să îți amenajezi un spațiu care să fie aproape de fereastră, pentru a avea parte de cea mai bună lumină. Poți opta pentru un birou sau pentru o masă din lemn pe care să îți așezi laptopul. Sau, de ce nu, chiar un computer! Iar dacă ți se pare că dormitorul tău va părea încărcat, poți opta pentru un birou cu suport ascuns pentru unitatea centrală a calculatorului.

8. Etajerele

Decorațiune și funcționalitate, două în una! Pe peretele din fața patului poți monta niște etajere pe care să așezi cărți, pentru a crea o atmosferă primitoare. Aceste mici rafturi îți oferă o mulțime de spațiu pentru a depozita atât cărți, cât și mici bibelouri sau obiecte decorative. În plus, pe raftul de sus poți așeza câteva plante, pentru un plus de naturalețe. Asta va crea un mediu călduros și prietenos.

9. Oglinda

mobila dormitor

O oglindă este indispensabilă în multe dintre spațiile din casă, iar dormitorul nu face excepție. O oglindă ne ajută să dăm luminozitate încăperii și să cream senzația că dormitorul este mai mare decât este în realitate. În ceea ce privește practica, o oglindă este cel mai bun aliat atunci când trebuie să ne îmbrăcăm. Dacă ai posibilitatea, optează pentru un dulap dormitor cu uși cu oglinzi, pentru a crea iluzia de spațiu mare și a te putea admira în fiecare dimineață, atunci când te îmbraci!

10. Culorile

Pe lângă toate aceste elemente de nelipsit din mobila dormitor, mai intervine ceva: culorile pe care le folosești! În afară de o saltea bună și o lenjerie de pat moale, alegerea culorilor potrivite este esențială pentru a dormi bine. Aceasta este o regulă de bază și este, cu siguranță, cunoscută de toată lumea. În dormitoare trebuie să predomine culorile reci, care transmit calm și seninătate. Specialiștii recomandă nuanțele blânde de albastru sau verde. Totuși, te poți juca oricând cu mici sclipiri de culori mai calde. De asemenea, ar trebui să se ia în considerare dimensiunea camerei. Dacă dormitorul tău este mic, alege culori deschise! Dacă ai norocul de a avea o cameră mai mare, poți opta pentru tonuri mai închise! Și nu uita: tonurile în care îți decorezi dormitorul te pot ajuta să scapi de stres, anxietate sau insomnie.