Ce spun visele tale despre tine?

vise

Oamenii au încercat întotdeauna să-și interpreteze visele. De la poveștile de demult, la teorii complexe, modalitățile de analiză a viselor evoluează în continuare. Atribuirea anumitor semnificații viselor a câștigat teren, atât ca sursă de divertisment, cât și ca sursă de auto-reflecție. Cu toate acestea, știe cineva cu adevărat ce înseamnă visele?

Unii oameni spun că visele sunt o modalitate prin care creierul procesează gândurile și sentimentele, dar nimeni nu înțelege pe deplin scopul lor. Pentru a explora posibilitățile, am adunat informații despre 15 dintre cele mai comune teme și despre ceea ce se spune că înseamnă acestea.

-60%
779 lei1,799 lei
-48%
599 lei1,249 lei
-50%
499 lei999 lei
-49%
727 lei1,499 lei

1. Vise despre urmărire

Visele în care ești urmărit sunt extrem de frecvente. În aceste vise, este posibil să nu știi exact ce sau cine te urmărește. De asemenea, este posibil să simți că nu poți să fugi sau că, de fapt, încetinești. Specialiștii din domeniu interpretează adesea aceste vise ca și cum ai încerca să eviți ceva în viața ta. De asemenea, poate fi vorba despre o încercare de a scăpa de temeri.

Dacă reușești să identifici cine te urmărește, acest lucru poate explica mai bine visul tău. De exemplu, un vis în care ești urmărit de un fost iubit ar putea însemna că îți este teamă de el.

2. Vise despre cădere

Visele în care cazi sunt, de asemenea, comune, și provin de obicei din anxietate. Cei care fac interpretare vise spun că acestea apar din cauza fricii. Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când simți că nu ai niciun control asupra situației în care te afli.

De asemenea, specialiștii cred că visele în care cazi sunt un semn că ceva în viața ta nu merge bine. Poate că nu dai randament la serviciu sau eșuezi într-o relație. Aceste două lucruri pot conduce la vise de acest gen.

interpretare vise

3. Vise despre faptul că ești dezbrăcat

Dacă ai avut vreodată un vis în care ai mers la școală, la serviciu sau în alt loc public fiind dezbrăcat, nu îți face griji! Este normal să te temi de ce ar putea spune societatea. De obicei, aceste vise simbolizează teamă.

Visele în care ești dezbrăcat în public pot însemna, de asemenea, că ești îngrijorat de aspectul tău. De asemenea, pot simboliza faptul că încerci să ascunzi ceva de cei din jur.

4. Vise despre zbor

Visele în care zbori ca un supererou pot însemna că te simți eliberat, puternic și liber. Pe de altă parte, ele pot indica faptul că simți dorința de a scăpa de ceva din viața ta.

Totuși, nu toate visele în care zbori sunt rele. Dacă visezi că zbori singur, acest lucru poate însemna că te simți independent și încrezător.

5. Vise despre dinți care cad

Oamenii visează destul de des despre dinți: fie că le cad, fie că sunt slăbiți și se mișcă. Există, de asemenea, vise în care oamenii nu mai au niciun dinte.

Dacă ai trecut prin asta, nu ar trebuie să îți fie teamă! Este probabil ca acesta să fie modul prin care creierul tău face față unei situații în care te simți neputincios. Aceste tipuri de vise ar putea indica, de asemenea, că ești îngrijorat de aspectul tău. În plus, ai putea să te simți vinovat că ai spus ceva jenant.

6. Vise despre moarte

Experiența unui vis în care o persoană moare poate fi înfricoșătoare. Cu toate acestea, nu trebuie să te îngrijorezi! Teoreticienii care fac interpretare vise spun că acest gen de experiențe sunt asociate cu o teamă de schimbare.

Schimbarea poate fi înfricoșătoare pentru că, la fel ca moartea, este greu de știut ce se află de cealaltă parte. Acesta este motivul pentru care mintea ta tinde să echivaleze schimbarea cu moartea. Aceste vise sunt, de asemenea, frecvente în rândul persoanelor în vârstă. În plus, mulți chiar le găsesc reconfortante.

7. Vise despre susținerea unui examen

În visele despre susținerea unui test, cel care visează își dă seama că nu este pregătit pentru un examen. Problema de bază aici este lipsa de pregătire.

Situația, bineînțeles, nu este întotdeauna despre un test. Poate fi o prezentare la serviciu, un proiect întârziat sau un eveniment social important. Toate acestea pot însemna că te simți judecat.

vise

8. Vise despre sarcină

Visele despre sarcină sau pregătirea pentru naștere pot însemna că experimentezi un nou început în viața ta. Poate că te gândești să îți schimbi cariera, să începi o nouă relație sau să te muți într-un alt oraș. Toate acestea te-ar putea face să visezi că ești însărcinată.

9. Vise despre apă

Dacă visezi adesea lacuri, ar putea fi un semn că te simți copleșit sau nesusținut de oamenii din jurul tău. Pentru a afla ce simbolizează visul, gândește-te la ce simți când vezi întinderi de apă. Dacă sentimentele sunt pozitive, apa dintr-un vis ar putea însemna ceva bun. Dacă simți frică, visul ar putea simboliza ceva negativ.

10. Vise despre infidelitate

Atunci când visezi că ești înșelat de partenerul tău, te poți trezi incredibil de trist. Cu toate acestea, nu înseamnă neapărat că partenerul tău îți este infidel. Unii teoreticieni ai viselor cred că uneori creierul nostru testează anumite situații. De exemplu, ,,ce s-ar întâmpla dacă”. În acest fel, el ne pregătește mai bine pentru potențiale situații din viața reală.

Totuși, alții cred că visele despre infidelitate înseamnă că pot exista probleme de comunicare sau încredere în relația ta. Dacă tu ești cel care înșală în vis, ar putea însemna că nu ai ce îți dorești în relație.

11. Vise despre mâncare

Visele care implică mâncare sunt destul de comune și, de obicei, te implică mâncând tot felul de lucruri delicioase. Poate fi vorba de pizza, înghețată sau orice altceva ,,interzis”. Mulți oameni speculează că acest tip de vis este cauzat, de obicei, de mersul la culcare flămând. Tocmai din acest motiv, dacă îți este foarte foame înainte de somn, este probabil să visezi că mănânci. Se spune, de asemenea, că ceea ce mănânci înainte de culcare are un impact asupra a ceea ce visezi.

12. Vise în care nu te poți mișca

Dacă ai un vis în care nu te poți mișca – de exemplu, alergi pe loc sau nu poți să mergi – ar putea fi un semn că simți că nu deții controlul asupra unui aspect al vieții tale.

S-ar putea să simți că, indiferent cât de mult efort depui, te învârți în jur, fără vreun sens. Dacă ai astfel de vise, ar trebui să iei în considerare stabilirea unor noi obiective. De asemenea, ar trebui să îți revizuiești direcța de viață.

13. Vise în care nu poți vorbi

Ai avut vreodată un vis în care încerci cu disperare să vorbești sau să țipi, dar nu poți? Visele de acest gen pot indica faptul că ai ceva nerezolvat în minte sau în suflet. Cu toate acestea, deși vrei să îți împărtășești durerea, nu poți. Este posibil să te simți ignorat sau să crezi că opiniile tale nu sunt ascultate sau luate în considerare.

14. Vise despre animale

La fel ca visele despre apă, visele despre animale pot fi interpretate în diverse moduri. Animalele simbolizează lucruri diferite pentru fiecare persoană în parte. De exemplu, dacă cineva este portretizat ca un leu, este posibil ca acea persoană să fie extrem de puternică. Dacă în visul tău apare un șarpe, s-ar putea să simți că ești trădat sau că cineva este necinstit în relația cu tine.

15. Vise recurente

Visele care se repetă frecvent îți sugerează că există un conflict nerezolvat în viața ta. Aceste vise tind să fie negative sau stresante. În plus, cel mai probabil, nu vor înceta până ce problema din viața ta nu va fi rezolvată.

Visele recurente apar la peste 60% dintre adulți și sunt mai răspândite la femei decât la bărbați. De asemenea, este mai probabil să apară la persoanele care sunt nefericite.

Concluzie

Așadar, visele noastre înseamnă cu adevărat ceva? Mulți psihologi celebri au avut multiple teorii, de-a lungul timpului. În cartea lui Sigmund Freud, ,,Interpretarea viselor”, acesta a teoretizat că visele sunt legate de împlinirea dorințelor. El a scris că dorințele subconștiente sunt ascunse în spatele imaginilor din visele noastre. Așadar, ce înseamnă, cu adevărat, ceea ce visăm?