Cum să-ți decorezi dormitorul de Crăciun!

dormitor craciun

Când se apropie sărbătorile, cei mai mulți oameni își decorează întreaga casă în stil festiv. Când vine însă vorba despre camera în care dormi, se poate să rămâi în pană de idei. În acest articol te vom ajuta să îți transformi dormitorul într-un sanctuar confortabil, cu doar câteva zile înainte de sărbători. Fie că vorbim despre lumini sclipitoare sau ornamente de sezon, cheia este să știi cum să le combini. Dacă mergi pe mâna noastră, cu siguranță vei obține o atmosferă plăcută și un plus de confort. Așadar, cum creezi un decor în spirit de Crăciun, chiar la tine în dormitor?

După decorarea ușii de la intrare și a livingului, dormitorul ar trebui să fie următorul pe ordinea de zi. Fie că te gândești la o lenjerie de pat specială sau la o instalație cu beculețe, orice idee e binevenită! Există o mulțime de modalități prin care îți poți transforma dormitorul într-un loc confortabil și festiv.

“Unul dintre multele lucruri minunate despre Crăciun este paleta de culori, texturile și modelele versatile pe care le oferă”. Cel puțin asta susține specialistul în design Lucy Ackroyd. “Deși această perioadă este cunoscută pentru verdele strident și roșul aprins, există și alte modalități de a adăuga o strălucire de Crăciun în dormitorul tău”, a adăugat acesta.

Așadar, iată cele mai bune sfaturi de la experți, pentru a obține cel mai bun decor de Crăciun pentru dormitor!

1. Adaugă culori specifice de Crăciun în dormitor!

Fie că este vorba de o nouă lenjerie de pat, o altă plapumă sau o pătură pufoasă, culorile sunt secretul! Nuanțele și tonurile pe care le alegi aduc magia în dormitorul tău! Crăciunul conturează, de obicei, o paletă de culori de bază de verde-pădure, roșu-rubiniu, auriu și argintiu. Așadar, aceste culori sunt perfecte pentru a fi introduse în dormitorul tău pe timp de iarnă.

2. Alege lenjeria de pat potrivită

lenjerie pat craciun

Când vine vorba despre așternuturi, fiecare dormitor merită să aibă niște lenjerii de pat festive, de Crăciun. Una dintre variante este să îți achiziționezi o lenjerie de pat cu imprimeuri specifice acestei sărbători. Aici poți opta între desene cu Moș Crăciun, pomi împodobiți și bastoane de zahăr sau oameni de zăpadă. Dacă această idee nu te încântă, poți păstra spiritul Crăciunului, alegând un design mai subtil. Imprimeurile cu fulgi de zăpadă sau peisaje pline de troiene de zăpadă pot fi liniștitoare și reconfortante. Asta în timp ce adaugă o notă festivă încăperii în care dormi. În plus, o lenjerie de acest tip arată foarte bine pe tot parcursul anului. Astfel, vei economisi bani! Și asta pentru că nu vei cumpăra un set de pat pe care să îl folosești doar câteva săptămâni.

3. Accesorizează-ți dormitorul cu luminițe!

Luminițele sclipitoare sunt un decor must-have pentru dormitor în preajma Crăciunului. Acestea te vor ajuta să adaugi puțină strălucire și să creezi o atmosferă festivă în timpul iernii. În plus, dacă ți se pare că decorul este unul reconfortant, le poți păstra pe tot parcursul anului. Astfel, dormitorul va căpăta o notă intimă și relaxantă.

4. Alege decorațiunile potrivite!

decoratinui craciun dormitor

Cine spune că decorațiunile sunt doar pentru bradul de Crăciun? Înfrumusețează-ți spațiul din dormitor agățând ornamente, ghirlande și coronițe la ferestre sau la capul patului! Poți opta și pentru autocolante fosforescente, în formă de stele, pe care să le lipești pe tavan. Specialiștii în design interior sunt de părere că fiecare dormitor trebuie să fie prsonalizat. Astfel, amplasarea unor ornamente speciale te poate face să fii mai relaxat înainte de culcare și să adormi mai ușor.

De exemplu, dacă ai un pat de tip baldachin, poți profita de structura lui! Acesta este cadrul perfect pentru a întinde ghirlande sau beculețe cu lumina caldă. Designerul de interior Vanessa Arbuthnott recomandă să îți decorezi patul chiar și cu frunze proaspete. Mireasma naturii te va liniști înainte de culcare, iar culoarea îți va încânta privirea atunci când te vei trezi.

O altă idee bună este să legi panglici roșii pe mânerele dulapurilor și ale sertarelor din dormitor. Ba mai mult, îți poți chiar amenaja temporar un perete cu fulgi de zăpadă de hârtie supradimensionați. Dacă înălțimea camerei este sufficient de mare, îi poți suspenda de tavan, pentru un plus de efect. În combinație cu luminițele, vor arăta grozav!

5. Mare atenție la perne!

Pernele sunt unele dintre cele mai bune trucuri de styling pe care le avem la dispoziție. Bineînțeles, acest lucru este valabil și de Crăciun. Specialiștii în design interior recomandă să avem între trei și șase perne pe pat, în funcție de dimensiunea acestuia. În timpul anotimpului rece, poți adăuga câteva perne sau le poți schimba pe cele din față cu unele din catifea opulentă. Aceasta va induce automat o atmosferă festivă și elegantă. De asemenea, ține cont de culoare! Dacă vrei să obții un efect spectaculos, optează pentru tonuri de bijuterii, cum ar fi nuanța de portocaliu “ars”. În plus, pentru că nu vorbim despre imprimeuri de Crăciun, poți folosi aceste perne pe tot parcursul anului.

6. Împodobește un brad!

brad craciun dormitor

Cine spune că bradul de Crăciun se poate amplasa doar în living? Dacă spațiul îți permite, pune un mic pom împodobit și în dormitor! Nu trebuie să fie la fel de mare ca bradul principal, ci ar putea să încapă pe o noptieră. Și nici măcar nu trebuie să aibă un design traditional! Printre ideile alternative se numără un brad de Crăciun din lemn sau un brad alcătuit din crenguțe, de exemplu.

7. Nu uita de arome!

Lumânările parfumate sau bețișoarele pot ajuta la evocarea unor amintiri plăcute. Crăciunul este momentul perfect pentru a opta pentru parfumuri puternice, de la mirodenii îmbietoare, cum ar fi scorțișoara, până la parfumuri dulci de turtă dulce și vanilie. Multe dintre amintirile noastre din copilărie legate de acest anotimp vor fi construite pe bază de mirosuri.

Pentru a crea o aromă cu adevărat superbă, fierbe niște apă cu mirodenii și fructe proaspete! Apoi, după ce se răcește, toarn-o într-o sticlă cu pulverizator și folosește-o pe post de odorizant de cameră!

8. Folosește ornamente făcute manual!

O modalitate simplă și accesibilă de a-ți înfrumuseța dormitorul de Crăciun este să îți creezi singur decorațiunile. De exemplu, poți face un brad de Crăciun din hârtie sau creat din paginile unei cărți vechi. Decorează bradul de hârtie cu niște luminițe subtile și completează-l cu o stea!

9. Decorează ferestrele!

decoratiuni geam dormitor craciun

Când vine vorba de geamurile de la dormitor, mai puțin înseamnă mai mult. Poți opta pentru o ghirlandă cu frunze proaspete, înșirată în jurul cadrului ferestrei. Alte idei de decorare a ferestrelor pentru Crăciun includ mici decorațiuni de tip pomi de Crăciun în miniatură.

10. Nu uita de figurinele de sezon!

Crăciunul înseamnă să răspândești veselie, așa că de ce să nu animi colțurile plictisitoare din dormitor? Optează pentru figurine de tip Moș Crăciun în miniatură sau spărgători de nuci! Acestea îți vor adduce cu siguranță un plus de culoare și bucurie pe tot parcursul sărbătorilor.

În concluzie, dacă vei ține cont de aceste sfaturi simple, vei obține o atmosferă festivă în dormitorul tău! În plus, decorarea camerei în care dormi este ușoară și nu trebuie să cheltuiești prea mult pentru a aduce magia în dormitorul tău!